رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: بکارگیری مکانیزاسیون در فرآیند تولید برنج میزان هزینه تولید در یک هکتار را تا حدود 50 درصد معادل یک میلیون تومان کاهش می دهد. عباسعلی پاک نژاد در گفتگو با مهر در این زمینه گفت: مکانیزاسیون کشاورزی با اثرگذاری در کاهش مصرف نهاده های بذر، سم، کود و ارتقای راندمان آبیاری همچنین کاهش هزینه های کارگری نقش چشمگیری در کاهش قیمت تمام شده محصول نهایی خواهد داشت.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی بیان کرد: بکارگیری مکانیزاسیون درفرآیند تولید محصولی نظیربرنج به عنوان یک محصول پرهزینه می تواند هزینه های کارگری را به چهارپنجم معادل 80 درصد تقلیل دهد.
به گفته وی در حال حاضر95 نفر - روزکار برای تولید برنج درهرهکتارمورد نیاز است که استفاده ازمکانیزاسیون این تعداد را به 21 نفر - روز کار تقلیل خواهد داد.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با اشاره به ضرورت توجه به کاهش میزان بذرمصرفی و ضایعات برداشت برنج اظهارداشت: در شرایط کنونی چنانچه هزینه تولید یک هکتار برنج با توجه به هزینه های بالای کارگری و نهاده های تولید را معادل 2 میلیون تومان درنظربگیریم، با بکارگیری مکانیزاسیون در فرآیند تولید برنج میزان هزینه تولید دریک هکتار به حدود 50 درصد معادل یک میلیون تومان کاهش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه کاهش هزینه تولید برنج منجربه کاهش قیمت تمام شده محصول می شود افزود: درحال حاضرحدود 60 درصد عملیات کاشت محصولات گندم و جو به صورت بذرپاشی صورت می گیرد که اگر عملیات کاشت به بذرکاری دراین مزارع تبدیل شود، میزان بذر مصرفی از 320 تا 350 کیلوگرم به حدود 120 کیلوگرم درهکتار کاهش می یابد و این امر درکاهش قیمت تمام شده محصول تاثیرگذار است.
منبع : سایت رسمی پایگاه اقتصاد ایران